hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Stanzl najbolji drugi put zaredom

04.05.2005.

Novinarka Jutarnjeg lista Sanja Modriæ dobila je juèer nagradu "Novinar godine" za 2004., prema izboru Hrvatskog novinarskog društva, a Gojko Marinkoviæ na juèerašnjoj je sveèanosti dobio nagradu za životno djelo.

Veèernjakova novinarka Zorana Bajt nagradu za najbolju prošlogodišnju reportažu dobila je za seriju reportaža koju je napravila s tursko-iraèke granice, dok je naš mladi fotoreporter Goran Stanzl dobio nagradu "Pavao Cajzek" za fotoreportera godine, drugi put zaredom. Donedavni veèernjakovac Renato Ivanuš nagraðen je za vijest-izvještaj, kojim je prošle godine raskrinkao aferu Bechtel i namjeru Vlade da toj tvrtki dodijeli posao mimo natjeèaja.

Novinar Jutarnjeg lista Hrvoje Appelt nagradu je dobio za istraživaèko novinarstvo, za istraživanje u sluèaju Imostroja, kolumnist toga lista Ante Tomiæ za komentar, a najbolje ureðena je rubrika Jutarnjeg "Bestseler". Za intervju s Gianfrancom Finijem u Slobodnoj Dalmaciji nagraðen je Šenol Selimoviæ, za unapreðenje novinarskog izraza kolumnist Novog lista Zdravko Zima, dok su priznanje HND-a dobili Božo Šimleša i, postumno, Josip Grbelja.

U kategoriji radijskog novinarstva, nagradu za repotražu dobio je Franjo Marinkoviæ s Hrvatskog radija, a za istraživaèko novinarstvo Ana Jergoviæ s Radija 101.

Nagradu za reportažu u televizijskom novinarstvu dobila je Sanja Pražen s HTV-a, dok je njezina kolegica Silvija Luks nagradu dobila za intervju. Fotoreporter Slobodne Dalmacije Matko Biljak dobio je nagradu za najbolju fotografiju u kulturi i umjetnosti, a Ratko Mavar (Vjesnik) za novinsku fotografiju.

Povratak

AKTUALNO