hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Glavaš tuži Europapress holding

12.08.2005.

OSIJEK - Saborski zastupnik Branimir Glavaš podnio je Opæinskom sudu u Osijeku tužbu protiv nakladnika Europapress holdinga zbog teksta objavljenog u Jutarnjem listu 13. svibnja ove godine pod naslovom "Glavaš veæ pet godina ne plaæa alimentaciju". Istièe da su tvrdnje iznesene u tekstu potpuno neistinite te da protiv njega nikada nije podnesena tužba zbog neplaæanja uzdržavanja, što je, inaèe, kazneno djelo. Glavaš u tužbi navodi da mu je taj novinski èlanak, objavljen dan uoèi lokalnih izbora, nanio nemjerljivu moralnu štetu te da je od glavnog urednika Jutarnjeg lista zatražio da u skladu sa Zakonom o medijima objavi ispriku, što nije uèinjeno.
"Objavljivanjem èlanka s neistinitim, klevetnièkim sadržajem nanesena mi je moralna šteta, èiji su razmjeri nemjerljivi. U èasu kada sam saznao za taj èlanak i njegov sadržaj pretrpio sam psihièki šok od kojeg se vrlo teško i vrlo polagano oporavljam. Slièan psihièki šok pretrpio je i moj maloljetni sin, koji nije mogao povjerovati da se u novinama može objaviti takva kleveta i neistina takvih razmjera. Osim toga, s obzirom na to da je opisani èlanak bio objavljen u pomno odabranom trenutku, oèigledno je bio namijenjen i nanošenju štete mojem politièkom djelovanju", stoji u tužbi. Za zadovoljštinu pretrpljenih psihièkih boli Glavaš traži da mu Europapress holding isplati 300.000 kuna.
Glavaš je juèer takoðer ustvrdio da su "izdanja EPH-a - Jutarnji list i Globus, predvodnici medijskog linèa na njega u proteklih mjesec dana, a u vezi s istragom o ubojstvima civila u Osijeku 1991. i 1992. godine". Stoga Glavaš u zakonskom roku najavljuje nove tužbe protiv EPH, i to u višemilijunskim iznosima.  M. FILIPOVIÆ

Povratak

AKTUALNO