hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Proslavili smo jubilej

16.08.2005.

Ponuda dnevnih listova danas je bogata: postoje i oni na veæem ili manjem formatu, šareniji i crno-bijeli, stariji i noviji, no samo je jedan dnevni list s kojim se poistovjeæuje polovica graðana Hrvatske, samo su jedne novine  Veèernjak.

Juèer smo proslavili izlazak 15.000. broja, a èestitke su od ranog jutra stizale sa svih strana. Èestitali su kolege iz drugih medija, sindikalci, udruge, poduzetnici, politièari, no najbitnije je da su zvali èitatelji. Javio se Ivan Ringl koji je veæ prvi broj, iz tadašnje tiskare u Masarykovoj, odnio svom ocu u brijaènicu.

Od tada mu nijedan dan nije prošao bez Veèernjeg lista, gotovo pola stoljeæa iz svojih omiljenih novina doznavao je za lijepe i ružne stvari koje su se dogaðale. Veèernjak gotovo pola stoljeæa postoji zbog njega i svih drugih vjernih èitatelja kojima dan poèinje novinama, èitali ih od prve ili zadnje stranice.

Najèitaniji list u Hrvatskoj obilježio je izlazak jubilarnog broja kako i prilièi  sveèano. Tortu s brojem 15.000 s pravom je razrezao i kolegama podijelio Milan Ivkošiæ, prvo pero i uzor mnogim mladim novinarima Veèernjeg lista.

No mnogi nisu bili prisutni na slavlju, otišli su po prièe za sljedeæi dan, prikupljali informacije, dovršavali tekstove... Novine se, bez obzira na sveèanost, i danas moraju pojaviti na kioscima. Proslava je zato za novinare bila kratka, krenulo se na stvaranje novog, 15.001., i onog sljedeæeg broja... dokle god nas vi, zbog kojih pišemo, budete željeli èitati.   Vojislav Mazzocco

Povratak

AKTUALNO