hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Život u objektivu

25.09.2005.

ZAGREB - Meðu pedesetak hrvatskih novinskih fotografa, èije æe prošlogodišnje najbolje fotografije od utorka naveèer biti predstavljene na izložbi u prestižnoj i specijaliziranoj galeriji za fotografiju Galeriji Badrov bit æe i sedmorica fotoreportera Veèernjeg lista: šef fotografije u našoj redakciji Dražen Breitenfeld, iskusni Mišo Lišanin i Davor Višnjiæ, mladi te veæ dvaput zaredom nagraðivani Goran Stanzl, meðu ostalim, i za fotografiju èasne sestre na klizaljkama, umjetnik trenutka i ljudske psihe Patrik Macek, brzi Saša Zinaja i Goran Paniæ iz Vinkovaca.

Sve su to naše kolege s kojima radimo svaki dan i od èije inspiracije te nadasve brzine oka i okidanja zavisi kakav æe dojam ostaviti stranice Veèernjaka na naše vizualno sve zahtjevnije èitatelje.

Treba podsjetiti i ovom prigodom, a to èini i Ladislav Tomièiæ u tekstu koji prati katalog radova, "novinska fotografija nema puno toga zajednièkog s umjetnièkom.

Ona se dogaða u trenutku, koji ponekad, ovisno o vještini fotoreportera, ostaje zabilježen za vjeènost". Izložbu sutra u 19 sati otvara èlan Gradskog poglavarstva za podruèje obrazovanja, kulture i sporta Duško Ljuština, a svojevrsni hepening prireðuju redakcije dnevnih novina. Radovi æe se moæi pogledati do 15. listopada.

                                                                                vecernji list

Povratak

AKTUALNO