hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Ljevak: Nisam siguran da se propust dogodio sluèajno

04.02.2006.

ZAGREB - Neprihvatljivo je da televizijska ekipa ide na službeni put a da se potom s toga puta ne objavi izvješæe«, kazao je Vjesniku predsjednik Programskoga vijeæa HRT-a Zdenko Ljevak, reagirajuæi na neobjavljivanje izvješæa novinara Mislava Bage koje je slao iz Ukrajine, gdje je pratio posjet saborskog izaslanstva predvoðenog predsjednikom Vladimirom Šeksom Ukrajini.
Reagirajuæi na pismo saborske služba za odnose s javnošæu kojim ga se upozorava na kršenje i nepoštivanje odredbi Zakona o HRT-u zbog neobjavljivanja vijesti o posjetu saborskog izaslanstva predvoðenog predsjednikom Vladimirom Šeksom Ukrajini, Ljevak je ustvrdio kako je nedopustivo da se ne objavi vijest o aktivnosti predsjednika parlamenta.
Hrvatska javnost, tvrdi Ljevak, ima pravo na informaciju, »a još bi veæa vijest bila objavljivanje tema i rezultata razgovora, jer se tièu naèina nabave i isporuke plina, što je od krucijalne važnosti za našu javnost. Zbog svega toga nisam siguran da se taj propust dogodio sluèajno, a o svemu æemo razgovarati na sjednici Vijeæa«, kazao je Ljevak Vjesniku.

Povratak

AKTUALNO