hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Sedma sila osvojila Zeleni spust

12.02.2006.

Sljemenski Zeleni spust u subotu su osvajali hrvatski novinari. Održano je èetvrto poslijeratno natjecanje novinara u veleslalomu »Sljemenska raca«, koje je okupilo 78 natjecatelja. Skijaško druženje novinara organizirali su Zagrebaèki skijaški savez i Skijaški klub Novinar.
Veleslalom se održavao na posebno ureðenom dijelu Zelenog spusta, a jednako se glasno bodrilo iskusne skijaše, one koji su padali, kao i one koji su se, tek nedavno prvi put stavši na skije, polako, ali sigurno spuštali do cilja. Druženje i dobra zabava novinarima su ipak bili važniji od rezultata.
Natjecalo se u više kategorija, a jedna od pobjednica bila je i Mirjana Sošiæ. »Staza je dobro postavljena, nije prebrza i svi su je skijaši, bez obzira na iskustvo, mogli svladati. Ipak, najvažnije je na ovakvim dogaðanjima susresti kolege iz Hrvatske i inozemstva«, rekla je Mirjana Sošiæ.
Sudjelovala je i jedna novinarka iz Belgije te kolege iz Slovenije Gregor Pucelj i Matjaž Albreht. »Prvi put smo na Sljemenu. Izvrsno je. Moramo priznati da nas je ovamo posebno privuklo natjecanje Snježna kraljica, koje smo u Sloveniji pomno pratili«, rekli su novinari »Dela«, inaèe pobjednici u brojnim meðunarodnim susretima. Na Sljemenu ih je zasmetala samo prespora žièara za tako kratku stazu.
Zabavno je bilo i sucu natjecanja Darku Frankoviæu, koji je dobacio: »Vidi se da novinari skijaju s voljom i uživanjem. Bolje je da se ispucaju na snježnom terenu, nego u medijima«. Veselo novinarsko druženje nastavilo se na sljemenskom vrhu uz pjesmu i nezaobilaznu kotlovinu.
Svim skijašima dodijeljene su diplome, pobjednici su nagraðeni prigodnim ruksacima, a dvoje skijaša s najboljim rezultatima na dar su dobili nove skije. Drugi dio natjecanja, skijaško trèanje »Goranski patak«, održat æe se 25. veljaèe. Organizator natjecanja Danijel Popoviæ rekao je da mu je žao što meðu skijašima ima premalo mladih novinara, ali se nada da æe dogodine i oni pridonijeti ljepoti takvih susreta.

Povratak

AKTUALNO