hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Nova TV i HND osudili napad novaljskog gradonaèelnika na novinarku

28.07.2006.

U današnjem zajednièkom priopæenju tvrde da je novinarka uživo za Dnevnik Nove TV izvještavala o nestašici vode i zarazi zbog koje je na Pagu više turista završilo u bolnici, a da su se novaljske gradske vlasti oglušile na poziv da javno progovore o tim problemima, pa i nakon poziva urednika iz Zagreba.

No, dok je pripremala javljanje za veèernje Vijesti, Dabo je, upozoravaju, u pratnji èetvorice muškaraca pristupio novinarki i verbalno ju napao, pokušavajuæi sprijeèiti njezino ponovno javljanje, a potom je i na nju fizièki nasrnuo. U obranu kolegice tada je stao snimatelj koji se isprijeèio pred Dabom i tako zaustavio incident, stoji u priopæenju.

Redakcija Nove TV i HND oštro osuðuju postupak novaljskog gradonaèelnika kojim je, kažu, ugrozio novinarku, a ogorèeni su i time što predstavnik javne vlasti "oèito nije upoznat s kulturom komuniciranja u medijima i smatra da na takav naèin može uvesti cenzuru i sprijeèiti da javnost sazna pravu istinu o dogaðanju na Pagu".

U potpunosti podržavaju novinarku što je, unatoè incidentu i šoku, posao obavila do kraja maksimalno profesionalno te prenijela javnosti istinu koju je zatekla na Pagu.

"Stoga novinari Nove TV i HND oštro osuðuju svaki pokušaj ometanja novinarskih sloboda i kršenja prava javnosti da sazna sve što je od javnog interesa", zakljuèuje se u priopæenju

Povratak

AKTUALNO