hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

U Vjesniku natjeèaj za glavnog urednika?

31.10.2006.

Ukoliko se ova neslužbena informacija pokaže toènom, aktualni glavni urednik Vjesnika Darko Ðuretek lako bi mogao ostati bez svoje funkcije. S obzirom na informacije prema kojima je predsjednik Uprave Franjo Maletiæ sindikalcima u više navrata davao mig da se ukljuèe u proces smjenjivanja èelnog èovjeka redakcije, oèigledno je da glavni urednik ne uživa podršku Uprave, unatoè najavama da æe Ðuretek ostati na mjestu glavnog urednika.
Èlan Nadzornog odbora Vjesnika Božidar Novak takoðer je èuo za neslužbenu informaciju o raspisivanju javnog natjeèaja za glavnog urednika državnog lista, ali službeno je nije mogao potvrditi.
- I ja sam èuo da æe biti raspisan javni natjeèaj, ali još uvijek ništa nije potvrðeno. Nadzorni odbor s tim nema veze, jer odluka o mjestu glavnog urednika od prošlog ljeta u ingerenciji je Uprave Vjesnika. Ja mislim da je raspisivanje natjeèaja jedno pametno rješenje, jer poslije svega što je reèeno bilo bi normalno da se raspiše natjeèaj i da se dobije glavni urednik s kvalitetnim programom, zakljuèio je Novak.

L. T.

Povratak

AKTUALNO