hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Prikupljen novac za Aninu operaciju

26.11.2006.

U organizaciji Zbora novinara sudskih izvjestitelja Hrvatskog novinarskog društva u subotu je u Gajevoj ulici ispred popularnog kafiæa "Charlie" održana humanitarna akcija prodaje knjiga pod nazivom "Knjige za Anu" s koje je sav prihod namijenjen lijeèenju Ane Rukavine, Vjesnikove novinarke oboljele od leukemije. Knjige i DVD-ovi, objavljeni u izdanju novinskih kuæa, donirale su sve redakcije, a u akciju se ukljuèila i "Slobodna Dalmacija".
Odaziv Zagrepèana koji su u subotnje prijepodne došli popiti kavicu na popularnu "zagrebaèku špicu", na humanitarnu akciju bio je iznad oèekivanja, pa su knjige u samo nekoliko sati gotovo planule.
Kako je u èitavoj akciji koju su pokrenuli Anini kolege iz novinske kuæe Vjesnik prikupljeno i više od potrebne svote za nastavak Anina lijeèenja u SAD-u, pokrenut je projekt osnivanja banke matiènih stanica i registar darovatelja koštane srži, koja æe donijeti spas mnogim oboljelim od leukemije.
- U trenutku kada je pokrenuta akcija pretpostavljalo se da æe Ani biti potrebno lijeèenje u SAD-u. U meðuvremenu otvorila se moguænost suradnje s austrijskom bankom matiènih stanica i za sada postoji šestero potencijalnih donora koštane srži."Akciji
Ana je sada u izolaciji na KBC-u Rebro, oporavlja se od vrlo jake kemoterapije i èeka da joj se organizam oporavi kako bi mogla pristupiti testiranju - rekla nam je Anina kolegica i novinarka Vjesnika Marijana Matkoviæ. No, ako se pokaže da donori nisu kompatiblini, Ana æe morati nastaviti lijeèenje u SAD-u.

piše Snježana DUKIÆ

Povratak

AKTUALNO