hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Hrvatsko novinarsko društvo, ogranak Vjesnik

29.11.2006.

HRVATSKO NOVINARSKO DRUŠTVO
OGRANAK «VJESNIK»

Novinari Vjesnika oštro osuðuju istup izvršnog dopredsjednika Dinama Zdravka Mamiæa u Dnevniku Nove TV u kojem je, ne prvi put, grubo vrijeðao novinare, meðu kojima i urednika u Vjesniku Marina Šareca, proglasivši ga «reketarom».

Na žalost, to se dogodilo samo nekoliko dana nakon sliènog nastupa na HTV-u, u kojem je novinare proglasio «nepismenim», «neobrazovanim osobama» koje se «peru jednom mjeseèno» i «izgledaju kao da ih je voda donijela». Nastup na Novoj TV uslijedio je samo dan nakon što je Hrvatski zbor sportskih novinara medije pozvao da bojkotiraju osobu koja u medijskim istupima veæ godinama redovito vrijeða novinare i novinarsku struku.

Novinari Vjesnika stoga pozivaju sve kolege da uskrate prostor svima koji u medijima istupaju na tako neciviliziran i uvredljiv naèin, pa tako i izvršnom dopredsjedniku Dinama, jer je to jedini naèin da se javnost i struka obrane od nasilnika koji javni prostor koriste za obraèun s neistomišljenicima, i to na naèin potpuno neprimjeren za javni diskurs.

Sanja Kapetaniæ
Predsjednica ogranka HND-a Vjesnik

Zagreb, 29. studenog 2006.

Povratak

AKTUALNO