hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Galiæ najavio odlazak s HRT-a

08.12.2006.

Ti uvjeti još nisu zadovoljeni pa ostajem tu. Mediji su me u diplomaciju poslali odavno, prije nego oni koji me tamo imaju namjeru slati, a za to postoji i moja volja. No u tom poslu diskrecija je vrlina koju ne smijem narušiti. Možda vas ovim odgovorom nisam zadovoljio, ali to spada u vježbanje mog buduæeg posla - rekao je prvi èovjek Prisavlja Mirko Galiæ.

Kritika Piramide
Iako diplomatski, Galiæ je tako nakon gotovo dvogodišnjih nagaðanja prvi put potvrdio da uskoro odlazi s HRT-a, i to u Pariz. Vijeænici nisu dali odobrenje novom prijedlogu izravnih praæenja saborskih sjednica na HTV-u, nezadovoljni što se prijašnja odluka o ukidanju takvih prijenosa i postojanju samo dnevnih sažetaka nije poštovala punih 20 mjeseci. Prihvativši programsku shemu HTV-a do kraja lipnja 2007. godine, kritiziralo se “Piramidu” (dovoðenje neprimjerenih gostiju), “Emisiju opæe prakse” (netelevizièna, uz pitanje: “Zar HTV nema èovjeka koji bi tu emisiju mogao voditi?”), serije “Luda kuæa”, “Kazalište u kuæi” i “Odmori se, zaslužio si” (ista koncepcija - mama, tata i kuæna pomoænica).

Gledanost 14-15%
“Kontraplan” su neki hvalili, ali i pitalo se hoæe li se stavljanjem te emisije u Informativni program prekršiti Zakon HRT-a. Ravnateljica je Nemèiæ uzvratila: “Neæe.” Vidjevši da je u shemi za sljedeæih pola godine planirano da emisije u najgledanijem terminu, od 20 do 22 sata, imaju gledanost 14-15 posto, neki su zakljuèili da æe HTV-ova deviza “Prvi s razlogom” doæi u pitanje. Da bi se prekinule dvojbe o naèinu nabave emisija iz vanjske produkcije, najavljeno je donošenje posebnog pravilnika koji bi to trebao regulirati.

Povratak

AKTUALNO