hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Nove sudske tužbe

20.12.2006.

Sukob u pulskom dnevnom listu poèeo je prije dva i pol mjeseca, kad su neki novinari i drugi zaposlenici pokušali upozoriti na pojedine greške uprave i njezina predsjednika Željka Žmaka. Tada je sedmero novinara i urednika najrije suspedirano, a potom je za èetvero njih povuèena odluka. Otkaz zbog navodnog puèa dobili su zamjenica glavne urednice Tatjana Uvodiæ-Iveša i šefica tehnike Zora Jeleniæ, a Zvjezdana Vuèiniæ, Igor Brajkoviæ i bivša glavna urednica Eni Ambrožiæ vraæeni su na posao, ali na bolovanju su, dok je novinar Dražen Majiæ još pod suspenzijim, iako je èlan Radnièkog vijeæa i Nadzornog odbora. Buduæi da Goran

Prodan nije više predsjednika skupštine dionièara Glasa Istre i tužen je sudu, pitali smo ga što se to zapravo dogodilo.
– Prošlog sam tjedna dobio tužbu Glasa Istre i predsjednika uprave Željka Žmaka koji traže da im platim svakom po 50.000 kuna zbog narušenog prava na osobnost i duševne boli jer sam ih navodno vrijeðao i klevetao na skupštini društva Glasa Istre 31. kolovoza. Smatram da nikoga nisam klevetao niti vrijeðao, naprotiv, govorio sam sve kako bi se kvalitetnije i transparetnije poslovalo, pa odbijam sve navode tužbe – rekao je Goran Prodan.

Povratak

AKTUALNO