hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Sabor: Odgoðena sjednica o Upravnom vijeæu Hine

14.02.2007.

Antunoviæ je novinarima u Saboru najavila da neæe sazivati sjednicu Odbora dok iz Vlade ne dobije dokumentaciju o svih dvadesetak ponuda pristiglih na javni poziv, jer èlanovi Odbora, ustvrdila je, trebaju dobiti uvid u sve kandidature kako bi se kvalitetno pripremili za raspravu i odluèivanje.

Kazala je da je od Vlade zatražila da Odboru dostavi cjelokupnu dokumentaciju, ali da je do sada stigao samo prijedlog za imenovanje èetiri èlana Upravnog vijeæa, ne i materijali svih ostalih kandidata koji su se javili na javni poziv.

Antunoviæ (SDP) je napomenula da je Odbor, kada je raspravljao i odluèivao o prošlom sastavu Upravnog vijeæa Hine, imao na raspolaganju cjelokupnu dokumentaciju, te stoga traži da se takva praksa nastavi i kod izbora novih èlanova Vijeæa.

Vlada je prije dva tjedna Saboru predložila da èlanovima Upravnog vijeæa Hine imenuje Sreæka Lipovèana iz reda struènjaka za medije, Aleksandra Adlera iz reda ekonomsko- financijskih struènjaka, Gordanu Careviæ iz reda pravnih struènjaka, a Damira Pavunu kao informatièkog struènjaka.

Za petog èlana Upravnog vijeæa, iz reda Hininih zaposlenika, Vlada je ranije Saboru za imenovanje predložila Vladimira Luliæa, kojega je predložilo Radnièko vijeæe Hine. Taj je Vladin prijedlog, bez glasa protivljenja, podržao i saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije.

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks izvijestio je zastupnike u Velikoj vijeænici da je Odbor za medije svoju, za srijedu dogovorenu sjednicu, odgodio do daljnjega

Povratak

AKTUALNO