hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Sanader: Na HRT-u uvesti financijski nadzor

02.04.2007.

"Nije mi bilo drago vidjeti te scene, te je ljude izabrao Hrvatski sabor da predstavljaju javnost", rekao je Sanader u emisiji Hrvatskog radija "Kako vlada Vlada", komentirajuæi sukob u Vijeæu HRT-a.

Kazao je i kako æe se "vjerojatno morati mijenjati zakon, ali poslije izbora, jer to u izbornoj godini ne bi bilo dobro".

Nedopustivim je ocijenio da nad javnom televizijom nema financijskog nadzora. "Nakon formiranja nove vlade, jedan od prvih poteza bit æe izmjene Zakona o HRT-u, prvenstveno vezano uz financijski nadzor", rekao je i dodao: "Kad ne bi bilo politièki rizièno, zakon bismo mijenjali i prije izbora, upravo zbog financijskog nadzora, a naèin izbora glavnog ravnatelja je u drugom planu".

Sanader je odbacio komentare da Vlada nedovoljno suraðuje u obrani hrvatskih generala optuženih pred Haškim sudom, istièuæi kako Vlada èini sve što je u njenoj moæi.

"Umjesto dežurnih kritièara, trebalo bi pitati braniteljske timove optuženih, koji su, po mojim informacijama i onom što su izjavljivali, zadovoljni suradnjom i nemaju primjedbi", rekao je Sanader.

Zamoljen da komentira napise o nesuglasicama izmeðu odvjetnièkih timova optuženih generala, Sanader je kazao kako osobno ima dojam da su generali suraðivali, da suraðuju i da æe i ubuduæe suraðivati jako dobro.

"S njihovim odvjetnièkim timovima je nešto drugaèije i ja mogu razumjeti da se oni u žaru borbe previše skoncentriraju na svog branjenika i zaborave drugu dvojicu, meðutim, uvjeren sam da æe i oni uvidjeti da treba obraniti cjelokupnu istinu od Domovinskom ratu i da æe se na taj naèin obraniti i svaki pojedini klijent", kazao je premijer.

Izrazio je nezadovoljstvo odlukom Sudskog vijeæa Haaškog suda koje odvjetniku Miroslavu Šeparoviæu ne dopušta zastupanje generala Mladena Markaèa. Rekao je kako se nada da æe se u žalbenom postupku Šeparoviæu ipak omoguæiti da brani svog klijenta.   (Hina)

Povratak

AKTUALNO