hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Poèelo predstavljanje kandidata za glavnog ravnatelja HRT-a

17.05.2007.

Pred Vijeæem se danas neæe pojaviti kandidatkinja Andreja Feldman jer je otputovala u Dubrovnik na meðunarodnu konferenciju "Žene i politika". No, kako se doznaje, ona ostaje u utrci za glavnog ravnatelja HRT-a jer èlanovi Vijeæa imaju njezin program koji im je predstavila u ožujku kada nitko od kandidata nije dobio dovoljan broj glasova, zbog èega je i raspisan novi natjeèaj.

Od "starih" kandidata koji su tada predstavili program s kojim žele pridobiti glasove Vijeænika tu su još sadašnji vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja Vanja Sutliæ, zatim Nikola Kristiæ, Branimir Ježiæ, Vjekoslav Krsnik, Mile Pešorda i Darko Staklenac.

Ni njihovo predstavljanje u Vijeæu ne drže nužnim, no oni na to imaju pravo. Trojica novih kandidata su Tomislav Radiæ, Robert Heinrich i Davor Dušak.

Nakon upoznavanja s kandidatima, Vijeæe æe na sat vremena zatvoriti sjednicu za javnost kako bi raspravljalo o programima kandidata, a potom æe, ponovno na javnom dijelu sjednice, tajnim glasovanjem birati ravnatelja koji æe, bude li izabran, HRT voditi iduæe èetiri godine. (H)

Povratak

AKTUALNO