hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Novinari HTV-a protiv Hloverke

12.09.2007.

Ovo su jedina dva imena koja æe se u srijedu naæi pred Programskim vijeæem HRT-a èekajuæi konaènu potvrdu, odnosno, ovo su jedina dva imena koja su se juèer našla pred novinaima HTV-a kako bi i oni dali svoje anonimno mišljenje o predloženim kandidatima.

Od 74 posto novinara Informativnog programa, èak 52 posto njih izjasnilo se - protiv Hloverke. Kad je rijeè o Buriæu, o njemu se izjasnilo 52 posto novinara ostalih redakcija, od kojih je dobio 61 postotnu podršku.

Ovi podaci proslijedit æe se na znanje èelništvu HRT-a i Programskom vijeæu. No, važno je znati kako mišljenje novinara Informativne redakcije o Hloverki Novak-Srziæ i Domagoju Buriæu ni po èemu nije obvezujuæe za èlanove Vijeæa. Pojednostavljeno, moralo bi se dogoditi èudo da Novak-Srziæ i Domagoj Buriæ ne zasjednu u nove fotelje.

Inaèe, u utorak, sat prije poèetka novinarskog izjašnjavanja, svojih dvadeset minuta razgovora dobio je i jedini Buriæev protukandidat Damir Matkoviæ.

No, to je oèito bilo tek udovoljavanje formalnosti jer su listiæi s imenima Buriæa i Hloverke Novak-Srziæ tiskani veæ u ponedjeljak. Usto, Damit Matkoviæ je tražio dopuštenje da prisustvuje juèerašnjoj sjednici Programskog vijeæa HTV-a, no njegovu zahtjevu nije odobreno.

Siniša Paviæ

 

Povratak

AKTUALNO