hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Izvršni odbor HND o izboru Hloverke Novak-Srziæ

19.09.2007.

Isto tako, nazoèni èlanovi na sastanku Izvršnog odbora misle da funkcija glavnog urednika HTV-a zahtijeva osim visoko profesionalnih i etièke kriterije, a Hloverka Novak-Srziæ zbog znaèajna doprinosa u pristranom informativnom programu na Hrvatskoj televiziji sredinom devedesetih godina ne udovoljava zahtjevima novinarske etike.

Svakako da je upitno i to da ravnateljstvo HTV-a na kljuènu urednièku poziciju predlaže, a Programsko vijeæe bira osobu koja je prije nekoliko mjeseci napustila HTV i protiv koje HRT vodi sudski spor.

Nova glavna urednica krenula je u posao brojnim i hitnim smjenjivanjima podreðenih urednika, što je njezino pravo, ali smjene nisu nièim obrazložene. To je osobito sporno s obzirom da je samo dva mjeseca do parlamentarnih izbora pa se te smjene svakako mogu dovesti u vezu i mogu utjecati na praæenje izborne kampanje.

Zato Izvršni odbor poziva sve urednike i novinare, a osobito na Hrvatskoj televiziji, da maksimaliziraju profesionalne kriterije, a zadatak je svih kompetentnih tijela HND-a da prate što æe se dalje dogaðati na Hrvatskoj televiziji.

 

Za HND

Luko Brailo, potpredsjednik

Zdenko Duka, potpredsjednik

 

 

Povratak

AKTUALNO