hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Zaokret na Kaptolu: Otvaramo se medijima

11.10.2007.

A da se na Kaptolu dogaðaju neke pozitivne promjene, koje bi mogle znaèiti prekretnicu u komuniciranju izmeðu Kaptola i svjetovnih medija, vidi se i po tome što nas je juèer, prvog radnog dana, nazvala nova glasnogovornica.

Pozitivna atmosfera
Dobar dan, Matilda Koliæ Staniæ pri telefonu. Danas sam preuzela dužnost glasnogovornice kardinala Bozaniæa i stojim vam na raspolaganju  predstavila se nova glasnogovornica. Mlada, energièna i obrazovana, prvi radni dan provela je kontaktirajuæi s novinarima te spremno podnosila "pritisak" fotoreportera.

Razgovarala sam s puno novinara  kaže Matilda Koliæ Staniæ koja je oèekivala i, èini se, dobro se spremila na "navalu medija".  U njezinu skromnom uredu još se osjeæa da Ured glasnogovornika nije funkcionirao više od godinu dana.

Matilda Koliæ Staniæ tvrdi da Zagrebaèka nadbiskupija radi puno više nego što se to vidi u svjetovnim medijima te se nada da æe uspjeti postiæi da se o Nadbiskupiji više piše.
 
Imam odliènu suradnju s Uredom kardinala Bozaniæa te osjeæam pozitivnu atmosferu  optimistièna je glasnogovornica koja je dašak optimizma i nove "strategije s medijima" pokazala i juèer, kad smo vrlo brzo dogovorili službeni susret. Dodala je kako je kardinal Bozaniæ imenovanjem glasnogovornice pokazao da želi biti otvoren prema medijima te da medije smatra jako bitnima.

Diskretna poruka
Zanimljivo je da je Matildu Staniæ na studij u Rim poslala Zagrebaèka nadbiskupija, što je bio diskretan nagovještaj da æe, kada ga završi, postati glasnogovornica. To što me Zagrebaèka nadbiskupija poslala na studij u Rim nije znaèilo da æu atomatski postati glasnogovornica  kaže Matilda Staniæ, dodajuæi da je izabrala fakultet Svetog Križa u Rimu, koji je utemeljio Opus Dei, jer je na njemu najbolji studij komunikologije.

Jako sam zadovoljna studijem  kaže glasnogovornica te nijeèno odgovara na naše pitanje je li èlanica Opusa Dei. Oduševljena je i atmosferom na Kaptolu, gdje radi puno laika, ali se o tome, kaže, malo zna.
 
To pokazuje da je kardinal Bozaniæ otvoren za laike  istièe glasnogovornica, koja sa svojim "šefom" ima dnevne brifinge. Kad doðem na posao, prvo pogledam što je objavljeno u medijima, a onda sam na brifingu s kardinalom  otkriva Matilda Koliæ Staniæ.

Povratak

AKTUALNO