hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Odvjetnik novinara Josipa Šariæa: Saslušanje je bilo korektno

12.11.2007.

"Atmosfera je bila korektna, vrlo profesionalno ispitivanje, oèigledno se radi o osobi koja ima policijskog iskustva i ispitivaèkog iskustva", rekao je Havkiæ nakon saslušanja koje je trajalo sat i èetrdeset minuta.

Šariæ, koji je saslušan u svojstvu osumnjièenika za nepoštivanje Haškog suda zbog objave tajnog dodatka optužnice protiv generala Gotovine, Markaèa i Èermaka, zamolio je novinare da ga ništa ne pitaju jer ne smije ništa reæi o svom iskazu.

Havkiæ je rekao da na saslušanju nije bilo nikakvih iznenaðenja.

"Ono što mogu reæi je to da smo unutra iznijeli ono što smo i najavili prije, dakle da æemo iznijeti istinu jer nemamo što niti prikrivati, niti sakrivati, niti bilo što izbjegavati jer smatramo da jednostvno nismo poèinili to što nam se stavlja na teret", kazao je Havkiæ.

Ukupno osmero hrvatskih novinara primilo je pozive za saslušanje vezano uz objavu dodatka optužnice protiv Ante Gotovine, Ivana Èermaka i Mladena Markaèa, u vrijeme kada je taj dodatak imao oznaku povjerljivosti.

Havkiæ je izjavio da je teško reæi "koliko æe sve to trajati jer se možda na kraju krajeva ta istraga i proširi s obzirom da je proces obrade informacija u velikim medijskim kuæama dosta kompliciran".

"Po mojoj pretpostavci bi možda sve skupa još trajalo negdje 10 dana ukoliko se ta istraga ne bi proširivala", procijenio je zakljuèno odvjetnik Emil Havkiæ.

(Hina)

Povratak

AKTUALNO