hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Zdenko Duka uputio apele HRT-u, Lideru i policiji

24.12.2007.

HND od HRT-a traži da se zaustave istrage koje se vode zbog privatne e-mail poruke novinarke Ivane Dragièeviæ Velièkoviæ, a koja je spornu poruku uputila nekolicini kolega nakon ubojstva Davora Zeèeviæa.

"Sigurni smo da svaka istraga o privatnoj poruci samo nepotrebno diže tenzije i dodatno kvari meðuljudske odnose na Hrvatskoj televiziji", kaže se u priopæenju predsjednika HND-a Zdenka Duke. Traži se i prekid istrage koja je na HRT-u provedena zbog javnog istupa novinara na konferenciji za novinstvo koju je dan kasnije organizirao ogranak HND-a pri HTV-u, kojeg vodi  Nikola Kristiæ.

Upravi i glavnom uredniku èasopisa Lider predlaže ukidanje pretplate za novinare i zaposlenike na vlastiti list, dodajuæi kako je to potpun presedan u hrvatskom novinarstvu. Prigovor novinarkle Tanje Pavièiæ na pretplatu i prikriveno oglašavanje rješavat æe novo Vijeæe èasti HND-a  èim se konstituira.

Od "istražnih oirgana" HND traži da se novinaru i èlanu HND-a Željku Peratoviæu vrate opremu za rad i sve privatne stvari koje su mu oduzete u istrazi.

S. Vejnoviæ

.

Povratak

AKTUALNO