hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Hrvatskoj je potreban Radio 101

17.03.2011.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) poziva sve koji odlučuju i mogu imati utjecaja na tu odluku da pronađu rješenje kojim bi sačuvali zagrebački Radio 101.
   Poznato je da bi Skupština vjerovnika na Trgovačkom sudu 22. ožujka trebala odlučiti o sudbini tog nekad iznimno popularnog radija koji je posljednjih godina došao u financijske teškoće, a od siječnja je u stečaju.
   Dvadeset i troje urednika i novinara Radija 101 posljednjih su mjesec dana, otkako je imenovan novi stečajni upravitelj Maroje Stjepović i izabran glavni i odgovorni urednik Željko Matić uspjeli ponovno pokrenuti emisije po kojima je 101 stekao popularnost i bio prepoznatljiv kao što su „Tema dana“, „Intervju tjedna“, „Antena“, „Aktualni 101“ i druge.
   Radio 101 imao je izuzetan značaj u demokratizaciji Hrvatske devedesetih godina i u posljednjem desetljeću te promovirao otvoreno, kritičko, analitičko radijsko novinarstvo s prevladavajućim javnim sadržajima u područjima društva, politike, ekonomije i kulture.
   Ponovno uspostavljeni program ima ambiciju vratiti staru medijsku slavu kvalitetnim, relevantnim novinarstvom o najvažnijim temama. Taj put stvaranja radijskog programa teži je od zabavne radiofonije. Društvo i hrvatski medijski prostor  trebaju kvalitetni i utjecajni Radio 101.

Zdenko Duka, predsjednik

Povratak

AKTUALNO