hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

HND i SNH: Isplatite plaće, osigurajte rad Hrvatskom radiju Karlovac

24.10.2012.

Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske žestoko se protive nastavku agonije Hrvatskog radija Karlovac čiji novinari i drugi radnici već četvrti mjesec ne dobivaju plaću, a prije nekoliko dana su im isključeni telefoni i internet. U takvim uvjetima novinari ne mogu normalno raditi pa posljednjih dana ne ažuriraju ni internetsku stranicu Radija.

Vlasnici Hrvatskog radija Karlovac su po 25 posto Grad Karlovac i Karlovačka županija te po 10 posto pet prestižnih karlovačkih tvrtki. Stoga je posebna odgovornost gradonačelnika i Gradskog vijeća za katastrofalnu situaciju na Radiju.

Čudi stoga izjava karlovačkog gradonačelnika Damira Jelića koji je nedavno čak izjavio da takav radio nikome ne treba jer je navodno služio političkoj promociji vladajućih iako su upravo on i njegovi  suradnici iz gradske vlasti postavljali direktore koji su nerijetko bili produljena ruka političkih ili kakvih drugih interesa vlasnika. Uostalom, jedan od njih je čak i lažirao svoju diplomu.

Hrvatski radio Karlovac ove godine slavi 50 godina rada i jedna je od najstarijih lokalnih radio stanica u Hrvatskoj. Čitavo vrijeme emitirao je kao javni radio, u čijem programu je bilo mjesta za sve građane, institucije i udruge.

Stoga pozivamo vlasnike, prije svega Grad Karlovac, da pomognu Radiju prebroditi nastalu situaciju, isplate novinarima i ostalima neisplaćene plaće, uključe telefone i internet da bi Radio nesmetano emitirao. Drugi je korak ozbiljno i odgovorno odlučivanje o budućnosti Hrvatskog radija Karlovac i njegovoj nezaobilaznoj javnoj ulozi.

 

Za HND                                                                                   Za SNH

Zdenko Duka, predsjednik                                                         Anton Filić, predsjednik                                                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povratak

AKTUALNO