hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva priopćenja

Najoštrije osuđujemo napad na redakciju Hrvatskog tjednika

14.07.2015.

ZAGREB/ZADAR, 14. srpnja 2015. (HND) - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) najoštrije osuđuje divljački upad u redakciju Hrvatskog tjednika u Zadru i brutalni fizički napad na grafičkog urednika Antonia Mlikotu, kojem su napadači prijetili pištoljem.

HND traži da se napad hitno istraži, a napadači, kao i njihovi eventualni nalogodavci, privedu pravdi.

"Najoštrije osuđujemo ovaj brutalni napad na redakciju Hrvatskog tjednika i tražimo od istražnih organa da hitno pronađu izvršitelje i njihove eventualne nalogodavce", izjavio je predsjednik HND-a Saša Leković. "Napad na novinsku redakciju, napad je na slobodu izražavanja", dodao je.

Prema izjavi glavnog urednika Hrvatskog tjednika Ivice Marijačića danoj HND-u, dvojica maskiranih napadača, s tzv. fantomkama na glavama, provalila su u redakciju u ponedjeljak u 23 sata. Fizički su napali grafičkog urednika Antonia Mlikotu, davili ga žicom i prislonili mu pištolj na glavu, psujući njemu i meni majku ustašku, kazao je Marijačić.

Marijačić, koji kaže da je u redakciju stigao u 23,21 sat na Mlikotin telefonski poziv, zatekao je prostorije redakcije u potpunom neredu. Ubrzo je stigla i policija koja je očevid obavljala do ranih jutarnjih sati.

Policija u Zadru je HND-u potvrdila da su dvojica maskiranih napadača upala "u prostorije trgovačkog društva u Velebitskoj ulici" sinoć oko 23 sata, te da su uz prijetnju vatrenim oružjem od 42-godišnjeg zaposlenika otuđili nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja bit će Državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog razbojništva, doznaje se u PU Zadarskoj.


(HND)

Povratak

AKTUALNO