hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Županijske vijesti

23.01.2009.

Varaždinske vijesti

Pod gornjim naslovom svi čitatelji “Varaždinskih vijesti” u ovom broju dobivaju besplatno i zasebnu tiskovnu publikaciju – kao zajedničko izdanje naše nakladničke kuće i Varaždinske županije, točnije, njene Varaždinske agencije za marketing i promidžbu. Riječ je o posebnim “malim novinama” (u formatu “24 sata”) koje, za sada, izlaze jednom mjesečno, a vjerujemo da će uskoro izlaziti i u bržem ritmu, tj. dvotjedno.


“Županijske vijesti” rezultat su, ponajprije, višegodišnje dobre suradnje tjednika “Varaždinske vijesti” i Varaždinske županije, ali i zajednički uočene potrebe za još kvalitetnijim informiranjem građana o svim važnijim događanjima na području naše županije. A posebno je važno naglasiti da svi čitatelji odnosno korisnici “Županijskih vijesti”, koje se tiskaju u čak 46.000 primjeraka, ovaj novopokrenuti list dobivaju besplatno: kao zasebni prilog “Varaždinskih vijesti” ili kao samostalne novine na oko 300 dostavnih punktova Varaždinske županije.


Stoga su “Županijske vijesti” i koncepcijski prilagođene najširem čitateljstvu. One istodobno donose – u riječi i slici – i novinski obrađene bitne odluke županijskog Poglavarstva i Skupštine te njihovih stručnih službi, ali informacije o svim zanimljivim događanjima na području naše županije. Uz to, ove novine ne preferiraju uske političke ili stranačke interese, nego donose informacije koje zaslužuju javnu objavu primarno po normama i standardima – novinarske profesije.


Dakle, bez obzira koja je stranka ili stranačka koalicija na vlasti u Županiji, gradu ili općini, “Županijske vijesti” će – u skladu s odgovornim i etičkim novinarstvom, kojemu je strano senzacionalističko izvješćivanje javnosti – donositi samo takve informacije koje su od stvarnog interesa građana. Objektivno i pravodobno izvješćivanje javnosti bit će, dakle, prioritet u uređivačkoj praksi ovoga lista, što će, uvjereni smo, prepoznati i podržati i njegovi mnogobrojni čitatelji.

 

Povratak

AKTUALNO