hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Zbog recesije nagrada će mi stići poštom

10.02.2009.

ZAGREB - Novinarkai urednica Hrvatske televizije Daria Marjanović uskoro će na svoj zid objesiti još jedno priznanje - ona je, naime, ovih dana nagrađena počasnom diplomom New York Film Festivala za mini reportažu “Winnetou živi”, objavljenu u emisiji “CNN World Report”.

Reportaža, jedna od nagrađenih u kategoriji “Najbolji news magazin”, kraća je verzija originalne reportaže iz emisije “Alpe Dunav Jadran” koju je u svibnju 2008. na nekadašnjim filmskim lokacijama u okolici Starigrada Paklenice snimio Damir Bednjanec i montirao Branko Siročić. Američku verziju priredio je Saša Petrić.

Zaigralo joj srce od radosti

Iako je već bila nagrađivana (2002. godine s dokumentarnim magazinom “Navodno”), Darija se jako obradovala diplomi. 

- Riječ je o prestižnom festivalu i kada sam vidjela svoje ime na listi nagrađenih, zaigralo mi je srce. To mi je veliki poticaj za daljnji rad - ističe poznata novinarka i dodaje da ovoga puta po nagradu neće ići osobno.

- Prošli put kada sam nagrađena išla sam u New York po nagradu, a ovoga puta, zahvaljujući recesiji, bit ću zadovoljna da mi je pošalju poštom.

Diploma bolja od statue

Nije mi žao jer sam već vidjela kako te dodjele izgledaju - otkriva. Za nagradu se, kaže, najviše zainteresirao njezin otac.

- Pitao me što sam to dobila, a kada sam rekla diplomu, papir na kojem piše za što sam nagrađena, samo mi je kratko rekao: ‘Drugi rade za vrjednije papire (novce), a ti za diplomu. Ali, bolje i to nego neka statua jer one samo skupljaju prašinu po kući’ - kroz smijeh je ispričala Darija.

Povratak

AKTUALNO