hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Televizija Student za buduæe novinare na Fakultetu politièkih znanosti

15.05.2002.

ZAGREB, 14. svibnja - Na Fakultetu politièkih znanosti Sveuèilišta u Zagreb u utorak je poèelo eksperimentalno emitiranje Televizije Student (TVS). Emitiranje je organizirano u povodu 40. obljetnice postojanja Fakulteta.
TV centar raspolaže suvremenom tehnièkom opremom, dvjema digitalnim kamerama, digitalnom montažom i režijom. Projekt je vrijedan 600.000 kuna. TV Student veæinom je financirao Fakultet uz Amerièko veleposlanstvo u Zagrebu koje je darovalo 60.000 kuna, te potporu HRT-a koji je sudjelovao u ureðenju studija.
Prema rijeèima dekana Fakulteta Ivana Šibera, TV Student služit æe za praktiènu obuku studenata treæe i èetvrte godine koji se opredijele za smjer televizijskog novinarstva. Studenti æe proizvoditi svoj TV-program, koji æe se prikazivati na Fakultetu, a najbolji radovi emitirat æe se na profesionalnim TV postajama.
»Studentima smo dali lijepu igraèku i nastojat æemo da od toga ispadne kvalitetan projekt«, rekao je dekan.
Gosti prve emisije TV Studenta bili su amerièki veleposlanik u Hrvatskoj Lawrence Rossin i rektorica Sveuèilišta u Zagrebu Helena Jasna Mencer. Izravna telefonska veza uspostavljena je s hrvatskim veleposlanikom u SAD-u i profesorom Fakulteta politièkih znanosti Ivanom Grdešiæem u Washingtonu, no videoveza s Washingtonom nije uspjela, što je dekan nediplomatski pripisao »amerièkoj strani«.
U društvu s glavnom urednicom HTV-a Jasnom Ulaga-Valiæ, nekadašnjim studentom Milanom Bandiæem i profesorom Zdravkom Tomcem, odgledane su i prve vijesti TV Studenta. Rektorica Mencer rekla je kako je poèašæena što ju je veleposlanik Rossin zabunom nazvao Miss Jeren.
Mirela Lilek

Povratak

AKTUALNO