hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Markiæ i Berc ostali bez ugovora o radu

13.06.2002.

Uprava je još jedanput pozvala Vijeæe HRT-a da poštuje propisani zakonski postupak i zahtijeva od Vijeæa HRT-a da preispita svoje odluke o imenovanju Željke Markiæ i Sanjina Berca, te da donese odluke koje æe biti osnovane na odredbama zakona i opæih akata HRT-a.
Zamjenik glavne urednice HTV-a Nikola Kristiæ nam je kazao kako se odluke Uprave moraju bezuvjetno poštovati i provoditi, no dodao je i kako mu je žao što je donesena takva odluka jer je Željka Markiæ odlièna urednica i suradnica. "U Informativnom programu je gospoða Markiæ pokrivala veliki dio posla i sada imamo problem kako rasporediti njezin dio posla, jer su urednici ionako prezaposleni. No, odluka Uprave je takva i mislim da u ovim okolnosti nema smisla da ona svakodnevno dolazi na Prisavlje", rekao je Kristiæ.
O daljnjim koracima Željke Markiæ ne žele govoriti na HTV-u, a do nje juèer nismo uspjeli doæi. No, neslužbeno smo ipak doznali kako æe odvjetnik Krešimir Planiniæ podnijeti tužbu protiv HRT-a, a prema nekim informacijama, sud bi trebao rješavati sluèaj Markiæ po hitnom postupku te donijeti presudu u roku od osam dana. Ovisno o sudskoj presudi, glavna urednica HTV-a æe tražiti potpisivanje ugovora za Željku Markiæ ili æe, pak, na iduæoj sjednici Vijeæa HRT-a, koja se održava 27. lipnja, za mjesto urednika dnevnih informativnih emisija predložiti novog kandidata.

P. PEPIÆ
    
MARINKOVIÆ O PRIJAVI

Nakon što je Programsko vijeæe HTV-a prijavilo Gojka Marinkoviæa Vijeæu èasti HND-a zbog toga što je u CCN-ovoj emisiji "Replika" "nièim izazvan progovorio govorom mržnje te iznio èitav niz neistina i uvreda o Jasni Ulagi-Valiæ i cijeloj urednièkoj ekipi HTV-a", juèer se javnim pismom oglasio Marinkoviæ, koji tvrdi da je Jasna Ulaga-Valiæ "prevarila javnost jer u emisiji nije bilo ni govora mržnje, niti incidenata". U tri kartice novinarskog teksta Marinkoviæ ponavlja što je zapravo rekao u spornoj emisiji, a pismo završava rijeèima kako je Jasna Ulaga-Valiæ svoj mandat zapoèela prijetnjom: Sve vas bum smijenila, a završit æe ga sa: Sve vas bum tužila.
 

Povratak

AKTUALNO