hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Galiæ povukao ugovor o radu za Joška Lokasa

14.06.2002.

Tom odlukom uprave Galiæ je izborio pobjedu u prvom veæem sukobu s glavnom urednicom HTV-a Jasnom Ulagom-Valiæ. Sve do prije nekoliko dana glavna je urednica tvrdoglavo inzistirala na potvrðivanju Željke Markiæ, te je u jednom trenutku zaprijetila i kolektivnom ostavkom Urednièkog vijeæa ako ravnatelj Galiæ odbije potpisati ugovor o radu. No, vrlo brzo je odustala od te prijetnje te je pokušala relativizirati stvar, kazavši kako bi najbolje za sve bilo da o cijelom sluèaju odluku donese sud. Željka Markiæ najavila je kako æe tužiti HRT sudu, pa iako je uvjerena da æe dobiti spor, danas na HTV-u malo tko vjeruje da æe se nesuðena urednica vratiti na Prisavlje.
Jasna Ulaga-Valiæ èini se definitivno je odustala od Željke Markiæ kao urednice, priznala je Galiæu poraz, ali i dodala kako æe ubuduæe zahtijevati striktnu primjenu odredbi pravilnika o radu za svakoga zaposlenika. Nepoznato je koliko zaposlenih na HTV-u u ovome trenutku ne ispunjava uvjete za obavljanje svoga posla, no zna se da je ravnatelj Galiæ prije desetak dana potvrdio Joška Lokasa za urednika kontakt-programa, iako Lokas još nema završen fakultet. Konzultirajuæi se s pravnom službom, Galiæ je Lokasu potpisao ugovor o radu s klauzulom da u roku od godinu dana mora završiti fakultet.
Meðutim, prije nekoliko dana Galiæ je ugovor povukao jer je struènom ekspertizom utvrðeno da taj ugovor nije pravno valjan. Iako do Lokasa juèer nismo uspjeli doæi, teško je vjerovati kako æe se on upuštati u avanturu kao što je to uèinila Željka Markiæ. S jedne strane, Lokas je financijski posve situiran, a navodno je èvrsto odluèio završiti fakultet, èime bi stekao sve uvjete da se jednom u buduænosti sasvim bezbrižno kandidira za urednika kontakt-programa HTV-a.

P. PEPIÆ

Povratak

AKTUALNO