hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

U petak posljednji sastanak petorke

05.07.2002.

Tomèiæ je kazao kako su njih dvojica u Banskim dvorima razgovarala o incidentu koji je nastao prilikom rasprave i izglasavanju Zakona o vjerskim zajednicama (sukob na relaciji zastupnik Ljubo Æesiæ — Vesna Pusiæ). Tomèiæ je najavio kako æe se petorka danas zadnji put sastati u ovom sastavu. Tomèiæ nije želio precizirati tko je kriv za raspad vladajuæe petorke.
O tome kakav je njegov stav da pojedini HSLS-ovi ministri budu u novoj vladi, kazao je da ne može odgovoriti dok ne èuje prijedlog novog mandatara. Kada je rijeè o HSS-u i o tome drži li da bi njegova stranka kao druga stranka po jaèini u novoj vladi trebala dobiti mjesto zamjenika premijera, Tomèiæ je odgovorio da je to pitanje koncepcije buduæe vlade i da je to pitanje dogovora.
— Nije samo mjesto zamjenika premijera Vlade ono oko èega se treba dogovarati i može dogovarati. Postoje i drugi aspekti sastavljanja i formiranja vlade — nastavio je Tomèiæ.

A. MALENICA
    
OSIGURANJE NASRNULO NA NOVINARKU CCN-a

Èekajuæi izjavu predsjednika Tomèiæa dogodio se incident kada je djelatnik osiguranja predsjednika Tomèiæa fizièki nasrnuo na novinarku CCN-a Gordanu Simonoviæ. O tom incidentu novinarka Simonoviæ izvijestila je i predsjednika Tomèiæa, a do nesporazuma je došlo u trenutku kada je reèeno da æe predsjednik Tomèiæ dati izjavu samo HTV-u jer ostali mediji nisu službeno zatražili izjavu. Novinarka Simonoviæ kao i svi ostali izvjestitelji u dogovoru s osobom zaduženom za informiranje predsjednika Tomèiæa samo je željela izvijestiti Tomèiæevu tajnicu o tome, u èemu ju je fizièki sprijeèio djelatnik osiguranja.
 

Povratak

AKTUALNO