hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Luce novi èlan Vijeæa HRT-a

14.11.2002.

predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Dragutin Luèiæ Luce novi je predstavnik novinarskog ceha u Vijeæu HRT-a. Dosadašnji predstavnik Sreæko Lipovèan zbog privatnih razloga podnio je ostavku na èlanstvo u Vijeæu HRT-a. Na sjednici Središnjeg odbora HND-a prošlog tjedna je za njegovog nasljednika izabran Dragutin Luèiæ Luce. Prije službenog imenovanja novog èlana Vijeæa HRT-a potrebna je potvrda Ministarstva kulture o tome da je kandidat i izborna procedura provedena na demokratski naèin i u skladu sa Statutom.

 

"U tom smislu ne bi trebalo biti nikakvih problema jer je na izboru bio prijavljeno više kandidata, a izabran sam tajnimglasovanjem", kazao nam je Dragutin Luèiæ. sadašnje Vijeæe HRT-a tek je privremeno rješenje jer je pred nama donošenje novog zakona o HRT-u na osnovu ojeg æe se birati sastav Vijeæa HRT-a. No bez obzira na buduæa zakonska rješenja, predsjednik HND-a poruèuje kako æe i u tomprijelaznom razdoblju dati svoj prilog u daljnjem pretvaranju HRT-a u javnu televiziju.

 

"Ipak, prije svega moje æe aktivnosti biti usmjerene na zaštitu struke na HRT-u, te onemoguæavanje da politièki ili neki drugi partikularni interesi dominiraju u ureðivaèkoj poitici HRT-a", kazao je Dragutin Luèiæ.

Povratak

AKTUALNO