hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

TV3, OBN i Nova TV bit æe prve regionalne televizije

18.02.2003.

Naša odluka da veæinski paket dionica prodamo hrvatskom poduzetniku Ivanu Æaleti dobra je za daljnju pluralizaciju medija u Sloveniji, ali i za razvoj dobrosusjedskih odnosa, izjavio je na juèerašnjoj konferenciji za novinare bivši predsjednik Nadzornog odbora slovenske komercijalne televizije TV3 Mirko Krašovec.
On je pojasnio kako su dosadašnji vlasnici nastojali na toj televiziji poticati crkvene vrijednosti, ali je taj pristup doveo do teškoæa u poslovanju jer su marketinški klijenti pokazivali smanjen interes za oglašavanje u takvoj programskoj shemi. Shvatili smo da neæemo realizirati postavljene ciljeve pa smo odluèili prodati svoje udjele u televiziji, veli Krašovec, i dodaje kako su izabrali najbržeg, najboljeg i najkonkretnijeg ponuðaèa koji ima i dobre televizijske referencije.
Vrijednost ove investicije je pet milijuna eura, a novi predsjednik uprave TV3, Ivan Æaleta, postao je vlasnik 75 posto dionica, dok je preostalih 25 posto ostalo u rukama investicijskog fonda Krekova družba. U javnosti je Æaleta najpoznatiji kao vlasnik marketinške agencije Global komunikacije koja posjeduje veæinu marketinškog vremena na Novoj TV. Prema njegovim rijeèima, slovenska TV3, bosanska OBN i domaæa Nova TV bit æe dio prve regionalne televizije.
— Sve televizije ostat æe nacionalne, ali æe ovim potezom, prije svega, biti omoguæeno jednostavnije i racionalnije poslovanje marketinškim klijentima — kazao je Æaleta. Najavio je i kako æe Nova TV programski suraðivati s televizijama TV3 i OBN, te kako se razmišlja o pokretanju emisije "Kuharski troboj" u kojoj bi se natjecali kuhari iz Hrvatske, Slovenije i BiH.

P. PEPIÆ
 

 

Povratak

AKTUALNO