hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Raèan pustio u eter "Glas Hrvatske"

16.05.2003.

U sklopu tih sveèanosti najzaslužnijim prisavskim djelatnicima dodijeljena su vrijedna priznanja za proteklu godinu. Odlukom Ocjenjivaèkog suda kojim je predsjedao Tonko Joviæ, nagradu "Ivan Šibl" primili su Ante Bekiæ i Želimir Beliæ, dok su godišnje nagrade za radio uruèene Antunu Buntaku, Sanji Haliloviæ, Vedrani Vrhovnik, Glazbenome programu HR-a i programskoj tehnièkoj ekipi radija. Tena Perišin, Nataša Starèeviæ, Božo Sušec, Ivica Šuntiæ, Ivica Tomas i Živorad Tomiæ nagraðeni su hateveovci, a priznanja su pripala i Vlasti Rastohar, Krešimiru Štagljaru i Marijanu Vidosavljeviæu iz Zajednièkih poslova HRT-a.
    
Nakon što je nabrojenima uruèio nagrade, istaknuvši da to èini u vrijeme kada HRT posluje i funkcionira stabilno, prisavski privremeni glavni ravnatelj Mirko Galiæ ugostio je i premijera Ivicu Raèana koji je u studiju HR-a u rad pustio 24-satni program "Glas Hrvatske" namijenjen našim iseljenicima u svijetu, nacionalnim manjinama u Hrvatskoj i meðunarodnoj javnosti.
    
- Iz pisama koja stižu i na moj stol znam koliko je Hrvatima izvan domovine stalo da mogu poslušati vijesti i glazbu iz svoga kraja, pa mi je drago što je Vlada pomogla pokretanje ovoga programa - izjavio je tom prilikom premijer Raèan dodavši kako æe Vlada podržati i pokretanje sliènog televizijskog programa.
    
Na kraju, Raèan je obišao i novi "news room" HTV-ova Informativnog programa te u ležernoj atmosferi pred kamerama kratko intervjuirao ravnatelja Galiæa.
Božena Matijeviæ

Povratak

AKTUALNO