hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Isprika ili smrt!

28.05.2003.

 Nazvala ju je s prikrivenog broja na mobitel, te kazala da neæe doèekati sljedeæu noæ ako ne objavi ispriku i ogradi se od èlanka Marka Didiæa o Lukši Pezelju, protiv kojeg je policija podnijela posebno izvješæe kojim ga sumnjièi za nedopuštenu uporabu autorskog djela "Droga opæa opasnost" autorice E. Vujeviæ i prevare u gospodarskom poslovanju.
    Osumnjièen je s Petrom Kolovratom iz Zagreba za nelegalnu dobit od gotovo 1,4 milijuna kuna. Bez privole autorice tiskali su 100 tisuæa primjeraka knjige, prodanih Ministarstvu zdravstva i Poglavarstvu Zagreba.
    Kaznenu prijavu E. Vujeviæ podnijela je protiv nakladnika Pezelja. Policija je, pak, utvrdila da je Kolovrat s njegovom tvrtkom "Lukana" sklopio ugovor o prijenosu autorskih prava na svoju tvrtku "Rabuis Media".
    - Dvije godine èekam da se obrada završi. S L. Pezeljem i njegovim poduzeæem ugovorila sam dva izdanja knjige, nisam ni sanjala da bi neovlašteno mogao izdati još tri izdanja u tolikoj tiraži. Sporimo se u Trgovaèkom sudu. Prijetnju sam doživjela ozbiljno, jer je bilo evidentno da je osoba u afektiranom stanju. Iskustvo me uèi da takva stanja mogu uzrokovati ozbiljne posljedice - kazala je E. Vujeviæ. (drm)

Povratak

AKTUALNO