hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Nisam prijetio novinarima

02.06.2003.

U svojoj obrani, Butkoviæ je kazao kako je spomenuti tekst napisan na temelju podataka koje je redakcija dobila iz triju izvora.
    - Tekst je napisan prema podacima iz transkripata o prisluškivanju Petraèeva telefona, koji su objavljeni u medijima, prema podacima iz novinske dokumentacije te na osnovi informacija koje smo ja i moji novinari dobili u razgovoru s raznim ljudima - kazao je Butkoviæ.
    Petraè je pak kazao kako objavljeni tekst nije samo uvreda i kleveta, veæ sustavno uništavanje njegove kompanije, koje provodi EPH na èelu s Butkoviæem.
    - Gospodin Butkoviæ svaki se put potrudi napisati da sam ja mafijaški "boss", trgovac oružjem i drogom, èime ne otežava samo meni, nego i mojoj obitelji - rekao je Petraè.
    Kad ga je Vesna Alaburiæ, Butkoviæeva odvjetnica, pitala je li ikad zbog objavljenih ili neobjavljenih tekstova prijetio novinarima, Petraè je odgovorio nijeèno te uzvratio protupitanjem:
    - Tko vam je kupio stan u kojem stanujete?
    Iako sudac Nenad Lukiæ nije smatrao da je na to pitanje potrebno odgovoriti, odvjetnica je inzistirala, kazavši da je stan kupljen na kredit od 10 godina, koji još otplaæuje.
    Sudac Lukiæ prihvatio je prijedlog obrane da se saslušaju novinari Saša Lekoviæ i Gordan Maliæ, te policajac Željko Dolaèki, tužiteljica Dunja Pavlièek i Radovan Ortynski.
    Prihvaæen je i prijedlog da se od MUP-a zatraži Izvješæe o mjeri nadzora i tehnièkog snimanja telefonskih razgovora Hrvoja Petraèa iz prosinca 1999. i lipnja 2000. (ija)
I. Jakeliæ

Povratak

AKTUALNO