hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

»Arena« kriva za loše nastupe?

04.06.2003.

ZAGREB – Poznata hrvatska tenisaèica Iva Majoli tužila je tjednik »Arenu«, tražeæi èak 400.000 kuna naknade štete, koja joj je po njezinom mišljenu nanesena èlankom objavljenim 14. sijeènja 1999. godine.
    Naime, kako se tvrdi u tužbi, naslovom i opremom teksta »Ekskluzivno: Novi duet na hrvatskoj estradi«, sugerirana je ljubavna veza izmeðu Ive Majoli i Sandija Cenova. U spornom èlanku navodi se da »kuloarski jezici sve više povezuju bonvivana Cenova s tada najuspješnijom hrvatskom tenisaèicom s kojom je snimio i glazbeni duet«. Tužiteljica smatra da joj je tekst nanio niz neugodnosti i šteta na poslovno-sportskom planu, posebno u dijaspori, gdje je »Arena« najtiražniji hrvatski list.
    Zašto Iva Majoli zahtijeva ne baš malu svotu zbog ovog teksta? U tužbi navodi da je tekst u njoj izazvao nelagodu i duševne boli, nakon èega se više nije mogla u potpunosti posvetiti treninzima i sportskom životu koji zahtijeva visoku psihofizièku spremu. Zbog te èinjenice pobjednica Roland Garrosa i Top-10 svjetska igraèica poèinje slabo igrati na WTA turnirima, nakon èega pada i interes sponzora, pa joj je nanesena velika materijalna šteta. Kada se iz tog kuta gleda na odštetni zahtjev, on i nije toliko velik, jer nagrade na turnirima iznose i po nekoliko stotina tisuæa dolara.
    Na skorašnjoj raspravi svjedoèiti bi trebao dr. Veljko Ðorðeviæ, psihijatar kod kojeg se Iva Majoli lijeèila te bi trebao biti proèitan medicinski karton tužiteljice. Takoðer, njezin se odvjetnik obvezao pribaviti podatke o njezinom plasmanu na WTA listi u posljednjih nekoliko godina.

Danko RADALJAC

Povratak

AKTUALNO