hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Umjesto na Novoj TV, dvoboj Raèana i Sanadera na CCN-u?

29.10.2003.

Buduæi da je ono takvo najavljeno suèeljavanje proglasilo suprotno Pravilima o postupanju elektronièkih medija s nacionalnom koncesijom tijekom izborne kampanje, direktor Nove TV Branko Vukšiæ kazao je da æe zbog ovoga sluèaja zatražiti mišljenje Ustavnog suda.
    - Još preispitujemo moguænost da do toga TV dvoboja na našoj televiziji ipak doðe. No, ako Ustavni sud potvrdi da bi to bilo protuzakonito, neæemo se inatiti, jer smo legalisti koji poštuju pravnu državu - precizirao je Vukšiæ. Dodao je pritom kako je Nova TV prekjuèer Ustavnom sudu uputila i žalbu na odluku Sabora kojom su i komercijalnim televizijama na nacionalnoj razini propisana stroga pravila praæenja izborne kampanje.
    Uvidjevši kako se sada drugima nudi prilika da ugrabe mamac kojem æe javnost teško odoljeti, u igru o "vruæem" TV dvoboju odmah se ubacio CCN (koji okuplja mrežu sedam lokalnih komercijalnih televizija).
    - Iako treba prièekati i vidjeti što æe Ustavni sud odgovoriti Novoj TV, veæ sada mogu reæi da bismo mi isti TV dvoboj i te kako voljeli raditi. Stoga smo od Ive Sanadera veæ dobili usmeni pristanak na našu punudu, dok æe Ivici Raèanu ona biti upuæena ovih dana. Bude li se sve odvijalo tako da æe to suèeljavanje biti uprilièeno na CCN-u, ono æe se dogoditi nakon 10. studenoga - kazao je urednik Informativnog programa CCN-a Siniša Malus.
Božena Matijeviæ


Povratak

AKTUALNO