hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Ravnomjerna zastupljenost i zanimljivost

06.11.2003.

Polazimo, naime, od naèela da u predizbornoj kampanji, kao svojevrsnom tržištu, do izražaja moraju doæi svi politièki natjecatelji koji biraèima imaju što ponuditi, jer je to jedini naèin da biraèi prije izlaska na izbore mogu donijeti svoje konaène sudove i odabrati listu za koju žele glasati.
    Radi lakše preglednosti, u rubrici Novosti formirane su takozvane izborne stranice na kojima æe biti objavljene najznaèajnije predizborne informacije. S obzirom na specifiènost izbora u 10 izbornih jedinica, plus izborna jedinica za dijasporu i izborna jedinica za predstavnike nacionalnih manjina, mnoge predizborne teme specifièno lokalnijeg znaèaja bit æe objavljivane i na »lokalnim stranicama«, odnosno rubrikama Rijeka, Otoci, Crikvenica-Novi Vinodol-Senj, Opatija, Lika, Gorski kotar, Istra, Zagreb, Hrvatska.
    Tijekom predizborne kampanje bit æe objavljeni razgovori s èelnicima stranaka koje nastupaju u svim izbornim jedinicama, te na lokalnim stranicama i s nositeljima izbornih lista u onim izbornim jedinicama koje su najzanimljivije našim èitateljima. Bit æe, takoðer, predstavaljeni i kandidati za predstavnike nacionalnih manjina u sljedeæem sazivu Hrvatskog sabora.
    Objavljivat æemo izvještaje sa stranaèkih skupova, posebno s glavnih predizbornih skupova, pri èemu æe se paziti na ravnomjernu zastupljenost svih politièkih grupacija što izlaze na izbore. Što se tièe konferencija za novinare, kljuèni æe kriterij za objavljivanje biti ravnomjerna zastupljenost svih te zanimljivost, kako bi se izbjegle situacije »zloupotrebe«, odnosno dnevnog sazivanja konferencija za novinare od strane pojedinih politièkih grupacija radi puke politièke propagande iako nemaju ništa novoga reæi.


Povratak

AKTUALNO
Priručnik: Sloboda izražavanja, Zakon o medijima i novinarska kleveta
Unaprjeđivanje kvalitete visokog obrazovanja uz primjenu HKO-a
Zakon o medijima i drugi zakoni
Nagrade
HND Newsletter

Agencija za elektroničke medije

International Federation of
Journalists

European Federation of
Journalists

Committee to Protect Journalists

Reporters without Borders

SEEMO

Article 19

IT support by IDE3 IT