hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Predsjednik Mesiæ ureðivaèku politiku Jutarnjeg lista nazvao smeæem

04.12.2003.

Naime, na toj se naslovnici nalazi fotografija predsjednika Mesiæa i libijskog predsjednika Moamera Gadafija prilikom Mesiæeva službenog posjeta Libiji, a naslov je »Tajna provizije za Gadafijevu naftu«.
U tekstu se spominje kako je Hrvatska navodno prekršila Meðunarodnu konvenciju protiv korupcije jer se prema toj konvenciji, koju je potpisala i Hrvatska, izrièito kriminaliziraju isplate provizije izmeðu državnih kompanija, a tvrdi se da je Ina platila posrednièku proviziju.
Komentirajuæi naslovnicu Mesiæ se obrušio na ureðivaèku politiku Jutarnjeg lista, a ne na novinara, napomenuvši kako je oprema teksta ureðivaèka politika lista.
»Ne znam u èiju su se politiku ukljuèili vlasnici i urednici Jutarnjeg lista, no to je jedan bezobrazluk, i to svjetski bezobrazluk«, naglasio je predsjednik. Takoðer je rekao kako je gnusno da jedne novine mogu na takav naèin nastupati pred hrvatskom publikom.
»Ono što sam ja uèinio u Libiji je pitanje angažiranja hrvatskih poduzeæa u Libiji jer im se tamo otvara prostor za nova koncesijska polja i za angažiranje drugih tvrtki«, izjavio je Mesiæ te dodao kako on ne može pregovarati o poslovnim pothvatima, jer to nije dio njegovog posla.

N. Z.


"Povratak

"Èlanak "Povratak "WWW "Elektronsko "Èlanak

Povratak

AKTUALNO