hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Nova TV se ipak ne prodaje?

09.12.2003.

Najzainteresiraniji za kupnju Nove TV bili su medijski magnat Rupert Murdoch, te CME (Central European Media Enterprises), èiji su predstavnici, prema nekim informacijama, u posljednje vrijeme pregovarali s odvjetnicima dvaju skupina dionièara te televizijske kuæe.
Direktor Nove TV Ivica Blažièko tvrdi da nikakve prodaje nije trebalo biti, niti æe se ona planira u buduænosti. »Nova TV nije na prodaju«, naglašava Blažièko te dodaje da je iznos koji se spominje takoðer besmislen, jer oni samo u program svake godine ulože izmeðu 12 i 15 milijuna eura.
»Otvoreni smo za sve opcije koje se tièu partnerstva sa stranim medijskim kuæama, no smatram da ne treba baš sve u ovoj zemlji prodati strancima«, istièe Blažièko.
S druge strane, Damir Vujinoviæ, takoðer direktor Nove TV, koji predstavlja drugi tabor dionièara, tvrdi da se ta televizija trebala prodati, te da su se dvije skupine dionièara dogovorile da æe do prodaje doæi. No, sada su pregovori stali, jer se, prema Vujinoviæevim rijeèima, dionièari ipak ne mogu dogovoriti o ponudama i iznosima.
Podsjetimo, dvije skupine dionièara, èiji su predstavnici u javnosti direktori Blažièko i Vujinoviæ, trenutaèno vode petnaestak sudskih sporova jedni protiv drugih.

Anuška Fjoroviæ

Povratak

AKTUALNO