hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Na Luèinov lijepak uhvatili su se i neki novinari, koji nakon 613 dana pokušavaju omesti pravedno rješenje

15.01.2004.

Radi se o napisima u kojima se poluistinama manipulira javnost, vezano uz nedavne izjave bivšeg ministra Luèina.
Želimo naglasiti da su svi novinari imali dovoljno vremena u 613 dana našeg prosvjeda na Trgu sv. Marka upoznati se s pravom istinom i dokumentacijom kojom raspolažemo. To vrijeme nismo u prosvjedu proveli iz luksuza, veæ iz potrebe dokazivanja istine. Takoðer i bivši ministar Luèin imao je dovoljno vremena podastrijeti kriterije po kojima smo otpušteni pa ipak to u svome mandatu nije uèinio, veæ nas sada želi dodatno oblatiti.
Èinjenica je da sudski sporovi nisu riješeni i da Upravni sud nije donio konaèna rješenja. A da se bivši ministar Luèin u svom mandatu samo upola trudio koliko se sada kroz medije trudi, naš bi prosvjed bio veæ davno završen. Otpremnine koje se spominju, nismo potpisali i one su bez naše volje dostavljene na naše tekuæe raèune i nikako ne mogu biti zadovoljština za nepravedne otpuste bez kriterija. Zamjenski poslovi bili su èesto Luèinova retorièka figura bez moguænosti konkretnog dogovora i konkretne realizacije.
Bivši ministar Luèin sada kroz medije uèestalo sebe i svoju politiku opravdava, a premalo se za naše (ali i opæe) dobro uèinilo. Izgleda kako su se na taj lijepak uhvatili i neki njemu skloni novinari, koji nam sada svojim zloèestim pisanjem dodatno podvaljuju i pokušavaju omesti pravedno rješenje. Takav rad »nezavisnog i objektivnog« izvješæivanja ne služi im na èast.

FILIP LACIÆ
u ime Udruge hrvatskih policajaca veterana Domovinskog rata
Zagre

Povratak

AKTUALNO