hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Biznismen koji kupuje medije iz ljubavi

16.01.2004.

Naime, nakon objedinjavanja Zadarskog lista i Zadarskog regionala, èije je vlasništvo prvi put javno priznao, Sinovèiæ namjerava otkupiti dio dionica lokalne televizije i nekog lokalnog radija, kao što su Novi radio Zadar Davora Pekote i Donat FM Olivera Joviæa. Ako u tome ne bude imao uspjeha, rekao je Sinovèiæ, pokušat æe pokrenuti svoje elektronièke medije.
Posebno se zanimljivim èini dio razgovora gdje Sinovèiæ kaže kako je, kao vlasnik u sjeni, zbog neosnovanog progona od strane "nekih ljudi u policiji i tužilaštvu" ("sprega Vrsaljko—Rogiæ—Galoviæ—Zriliæ") bio primoran prodati Zadarski list Tankerskoj plovidbi prije dvije i pol godine, ali uz dogovorenu klauzulu da u sluèaju prodaje zadarskog dnevnika on ima pravo prvokupa.
"Imao sam, dakle, džentlmenski dogovor s Tankerskom plovidbom da se Zadarski list, ako se bude prodavao, proda meni, i u tom trenutku više nikakve šanse nemaju ni Slobodna Dalmacija, ni Veèernji ili Novi list, ni itko drugi.
Kada je Tankerska naznaèila da prodaje Zadarski list, istoga trenutka ja objavljujem da ga kupujem i da je Zadarski list od 1. travnja vlasništvo pod mojim imenom i prezimenom.
Mene sirova moæ koju donose mediji ne zanima, a zadarski su mediji puno jaèi otkad sam se ukljuèio u medijski prostor", kaže Sinovèiæ.
— To je èista glupost, za koju nemam komentara - kazao je predsjednik Uprave Tankerske plovidbe Joso Magaš, zamoljen da prokomentira Sinovèiæeve izjave o preuzimanju Zadarskog lista.
— Te je izjave najbolje ignorirati. Neka Sinovèiæ o kupnji razgovara s onima kojima je prodao Zadarski list.
Za moga mandata neæe biti prodaje Zadarskog lista, a što æe raditi netko drugi nakon mene, ne znam - kazao je Magaš, uz obrazloženje da u sluèaju prodaje Zadarski list može biti prodan samo putem javnog natjeèaja, odnosno prema zakonu, a ne prema nekim obeæanjima i dogovorima.
"Reno— Nijedna stvar se ne može prodavati po dogovoru, nego prema zakonu, pa æe tako biti i s novinama, ako uopæe doðe do njihove prodaje — zakljuèio je Joso Magaš, koji bi se, prema neslužbenim informacijama, zbog odlaska u mirovinu trebao povuæi s mjesta predsjednika Uprave najveæeg hrvatskog brodara u iduæih nekoliko mjeseci.
Joso Magaš je inaèe prije nekoliko godina javno potvrdio svoju bliskost s Renom Sinovèiæem, kazavši da su prijatelji još iz Domovinskog rata, što je i Sinovèiæ takoðer znao èesto javno isticati.

Ivica NEVEŠÆANIN
 
Još u rubrici:
 


U POTRAZI ZA UZROKOM RAZDORA UNUTAR REDOVA ŠIBENSKOG SDP-A
I GUBITKA VLASTI U GRADU
Sabor propalih ambicija


REAGIRANJE: "JEDNU DJELATNICU PRETUKAO,
OSTALE PSIHIÈKI ZLOSTAVLJAO?!" (2)

Prijetnje uz blagoslov
lokalnog politièkog gazde


OKO 300 OTOÈANA NAMJERAVA DIPLOMATSKIM KANALIMA
UPUTITI NJEMAÈKOJ ODŠTETNE ZAHTJEVE

Višani ne odustaju od naknade za El Shatt


 




Hotel Manager
Pripravnik
Prodajni predstavnik u prodajnom centru Split
Struèni suradnik u razvoju softvera


 

in

Povratak

AKTUALNO