hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Prijetnje novinaru koji je pisao o Èaèijinu sluèaju s alimentacijom

31.01.2004.

Policija prikuplja obavijesti i provodi kriminalistièku obradu kako bi rasvijetlila okolnosti i pronašla osobe koje bi mogle biti povezane s prijetnjama, a prema novinaru (kojemu je policija navela samo inicijale) poduzete su i potrebne mjere zaštite.
Novinar Saša Jadrijeviæ Tomas izjavio je u telefonskom razgovoru za Hinu da su prije objave teksta o osamnaestogosišnjma Dariju, sinu Stipe Èaèije pomoænika ministra unutarnjih poslova, za kojeg Èaèija, unatoè sudskoj odluci ne plaæa alimentaciju, »on osobno i redakcija bili izloženi pritiscima da ne bi o tome objavili tekst«.
Juèer, dodao je novinar Jadrijeviæ Tomas, jedan je muškarac, koji je navodno nazvao u dobroj vjeri, službenici na centrali "Slobodne Dalmacije", kazao da æe ga (Jadrijeviæa) netko u sljedeæih nekoliko dana pokušati ubiti podmetanjem bombe pod automobil ili na neki drugi naèin. Taj muškarac je rekao da ga i osobno pozna, a po rijeèima djelatnice na centrali glas je bio uljudan, te se nije izjasnio u èije ime je zvao, kazao je Jadrijeviæ Tomas.
Jadrijeviæ Tomas takoðer kaže da je u petak, 23. sijeènja, prije objave teksta u Slobodnoj Dalmaciji u njegov stan u Sinju došao muškarac, koji se predstavio kao prijatelj Stipe Èaèije, koji je inzistirao da se tekst ne objavi, i otišao je tek kad mu je rekao da se tekst veæ tiska. S njim je bila i majka Èaèijina sina Sanja Jadrijeviæ, koja, navodi Jadrijeviæ Tomas, nije htjela da se povuèe tekst o »sluèaju« Èaèija. (Hina)

Povratak

AKTUALNO