hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Novinar Marin Æuriæ osloboðen optužbe

25.03.2004.

OSIJEK, 24. ožujka – Nepravomoænom presudom osjeèkog Opæinskog suda, Marin Æuriæ (25), novinar Slavonske televizije, osloboðen je optužbe da je u emisiji Slavonija Info emitirane 30. travnja prošle godine, oklevetao i uvrijedio novinara Gorana Flaudera, sadašnjeg struènog savjetnika za odnose s javnošæu Osjeèko-baranjske županije.
Flauder je istom tužbom obuhvatio i Matu Radeljiæa, današnjeg glasnogovornika MORH-a koji je tada bio glavni urednik STV-a, ali je neposredno prije kraja suðenja odustao od njegova daljnjeg progona.
Privatnu je tužbu, da podsjetimo, Flauder podnio nakon što je u emisiji »Slavonija info«, emitiranoj na STV-u 30. travnja prošle godine, prikazan izvještaj novinara Æuriæa u kojem je on za Flaudera kazao da je »zaboravio pravila struke i novinarski kodeks nakon uhljebljenja u Osjeèko-baranjskoj županiji« te da »ne dozvoljava postavljanje pitanja novinarima«.
Meðutim, sudac Krunoslav Barkiæ ocijenio je da navedene teze nisu ni uvreda niti kleveta, pa je mladog novinara oslobodio optužbe.

M. S.

Povratak

AKTUALNO