hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Mavroviæ ponudio mandat na raspolaganje

12.05.2004.


ZAGREB – Nekoliko ostavki nudilo se na juèerašnjoj »hitnoj« sjednici Vijeæa HRT-a, sazvanoj zbog pisma trojice èlanova Vijeæa koji su od predsjednika Sabora tražili razrješenje Željka Mavroviæa i Danka Bljajiæa.
    Mavroviæ je ponudio svoj mandat na raspolaganje Vijeæu rekavši da ako veæina smatra da u svom radu nije zadovoljio, odlazi. On je upravo zbog pisma zatražio od trojice njegovih autora, Ante Žužula, Nedjeljka Pintariæa i Hašima Bahtijarija, da svoje mandate takoðer stave na raspolaganje.
    – Ovo pismo je hrpa nagaðanja. Ovo troje uèinilo je to zato što su veæ u godinama i nemaju puno naèina da se pojave u medijima – kazao je Mavroviæ. On se na optuženièkoj klupi juèer našao još jednom nakon što ga je Bahtijari prozvao zbog toga što je komentirao boks meè Stipe Drviša na konkurentskom RTL-u.
    – Niti za jedan svoj nastup na televizijama i u ostalim medijima, a sve takve honorare ako ih ima odmah preusmjeravam u udrugu »Pet plus« koja se bori protiv droge – kazao je Mavroviæ, rekavši da ne zna je li neki novac RTL uplatio na raèun udruge.
    Vijeæe je, meðutim, odbilo raspravljati o Mavroviæevom angažmanu na konkurentskoj televiziji, a glavni ravnatelj Mirko Galiæ je kazao da æe ravnateljstvo tražiti od Mavroviæa objašnjenje.
    Bahtijarijevu optužbu o sukobu interesa pokušala je osporiti Nada Gaæešiæ Livakoviæ rekavši da ona ni ne zna da je Mavroviæ gostovao na RTL-u te da je Bahtijari koji je gleda upravo zbog toga takoðer u sukobu interesa.
    Na juèerašnjoj sjednici po prvi je put sudjelovao i novi èlan Vijeæa Duško Ljuština.

S. VEJNOVIÆ


Povratak

AKTUALNO
Priručnik: Sloboda izražavanja, Zakon o medijima i novinarska kleveta
Unaprjeđivanje kvalitete visokog obrazovanja uz primjenu HKO-a
Zakon o medijima i drugi zakoni
Nagrade
HND Newsletter

Agencija za elektroničke medije

International Federation of
Journalists

European Federation of
Journalists

Committee to Protect Journalists

Reporters without Borders

SEEMO

Article 19

IT support by IDE3 IT