hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Tri milijuna kuna odštete za klevete i duševne boli

08.07.2004.

ZADAR – Istina je, tužit æu èasopise »Arenu« i »Gloriju«. Jednostavno ne mogu više podnijeti neistine što se pišu o meni posljednjih mjeseci jer je to prešlo svaku granicu dobrog ukusa i morala, izjavio je Mladen Grdoviæ kojega smo juèer »uhvatili« u Njemaèkoj gdje je privatno boravio nekoliko dana. Uz to, samo je poruèio kako je sve izdržao i da je u odliènoj kondiciji za ljetnu turneju te da više nikome ne daje intervjue nakon laži i njegovih rijeèi izvuèenih iz konteksta.
    Trenutaèno najeskopniraniji domaæi pjevaè ogorèen je lažima iznesenim u navedena dva èasopisa i najavio je tužbu zbog kleveta, a za duševne boli tražit æe tri milijuna kuna od »Europa Press Holdinga«, izdavaèa »Arene« i »Glorije«.
    Grdoviæevog menadžera za svjetske turneje Duška Lokina zatekli smo na odmoru u Zadru. On je s gnušanjem cijeli »sluèaj Grdoviæ« prokomentirao rijeèima:
    – Hrvatska je mala zemlja i ima malo konzumenata novina, zanemarivi broj, pa je logièno da svi traže senzacije kako bi što bolje prodali novine. Nakon Thompsona i Severine, nogometne reprezentacije i Otta Bariæa Mladen je došao »k'o naruèen« i uhvatili su se njega. Pet godina spavam i noæarim s njim po turnejama diljem svijeta, a veæu bezobraštinu i neistinu nisam èuo ni vidio od onoga što je izašlo u »Areni«. Isto tako neistina je napisana i u »Gloriji« i još nekim novinama. Svi znaju da Mladen ne pije od 1995. godine do danas, na moju žalost i mojih prijatelja. Nekad smo se znali razveseliti, Mladen bi uzeo gitaru i pjevalo je cijelo društvo, a ovako ga nije briga za pismu, samo jede, zato i ima nekoliko kilograma viška. Ni u to vrijeme nije bilo govora o alkoholizmu, a kamoli sada. Jedno je biti alkoholièar, a drugo popiti èašu iza ruèka.
    – Smetaju me takvi napisi jer su neistiniti, a mene kao Mladenovog menadžera nitko ništa nije pitao. Mislim kako u svemu tome svoju ulogu imaju raznorazni kolege pjevaèi koji su ljubomorni i zavidni te novinarska zloæa. Mi idemo dalje svojim putom po cijelom svijetu. Zabavljat æemo ljude koji ionako znaju da su takvi napisi o Grdoviæu velika laž.
A. VODOPIVEC

Povratak

AKTUALNO