hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Ima slike, nema tona

20.08.2004.

Zlatni deèko iz Sydneya i bronèani iz Atene Nikolaj Pešalov i èelnici Hrvatskog dizaèkog saveza, održali su juèer konferenciju za novinare u Hrvatskoj kuæi. Povod je trebao biti sjajan uspjeh Nikole i osvajanje bronce u kategoriji do 69 kilograma, no, presica se pretvorila u mali »obraèun« s Hrvatskom radiotelevizijom. Veèer prije, nakon što je Pešalov primio odlièje, u miks zoni, a potom i u Hrvatskoj kuæi gdje je prireðeno veliko slavlje, Boško Èavka, izbornik reprezentacije i trener Nikolaja Pešalova, nije želio stati pred kamere HRT-a, kao ni Nikola.
    – Posljednje èetiri godine, dakle, nakon što je Nikola postao olimpijski pobjednik u Sydneyu, HRT niti jednom nije zakucao na naša vrata, niti pitao gdje smo i što radimo. Nakon što je Nikola podigao broncu, Èavka, revoltiran ponašanjem HRT-a, posebice nekorektnom izjavom Bože Sušeca, koji je na televiziji rekao: »tko je taj Boško Èavka...«, nije dopustio intervju. Osim toga, jedino HRT nije objavio vijest da je preminuo dugogodišnji predsjednik Hrvatskog dizaèkog saveza Ivan Helman. Na sazivanje konferencije za novinare odluèili smo se samo iz razloga jer smatramo da hrvatska javnost ne smije biti uskraæena za ovako veliki uspjeh hrvatskog sporta. Što se tièe HRT-a, oèekujemo da se Božo Sušec javno isprièa našem treneru i vjerujem kako se u buduænosti takve stvari više neæe dogaðati – izjavio je Ivan Zoraja, predsjednik Hrvatskog dizaèkog saveza.
    – Mnogi su pogrešno shvatili kako je Boško Èavka na »ratnoj stazi« s novinarima. To nije toèno, izmeðu njih nema nikakvih svaða, jedino se to odnosi na HRT – napomenuo je Matko Matkoviæ, glavni tajnik Hrvatskog dizaèkog saveza.
    Nikolaj Pešalov takoðer je stao u obranu svog trenera:
    – Da nije bilo Boška, nikada ne bih došao u Hrvatsku, za koju sam osvojio dvije medalje – poèeo je Pešalov. – Ovi s televizije valjda su mislili da mi ništa ne radimo sve ove godine, pa nisu ni pitali za nas. Sada su se uvjerili da se nisam kupao u Splitu na moru i izležavao u Sofiji – zakljuèio je Pešalov.

Povratak

AKTUALNO