hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Siniša Svilan prelazi na Novu TV

27.08.2004.

ZAGREB - U utorak, na dan kad je imenovan novim generalnim direktorom Nove TV, Branko Èakarmiš odmah je poèeo vuæi radikalne poteze. Kako je tome zaista tako svjedoèi i vijest da mu je toga dana upravo jedan od prvih poteza bio poziv poznatom HTV-ovu autoru Siniši Svilanu s prijedlogom da prijeðe na Novu TV.
Potvrda iduæi tjedan
- Toèno. Gospodin Èakarmiš me pozvao na Novu TV ponudivši mi da na toj televiziji postanem novi direktor programa, i trenutaèno sam u pregovorima oko tog moguæeg prelaska. O svemu tome veæ sam razgovarao s ravnateljicom HTV-a Marijom Nemèiæ, a oèekuje me još i susret s glavnim ravnateljem cijele kuæe Mirkom Galiæem. Ukratko, sve bi se trebalo definirati najvjerojatnije iduæi tjedan nakon što se generalni direktor Nove TV vrati s godišnjeg odmora - potvrdio je Siniša Svilan, još uvijek ne mogavši kazati na koju æe stranu njegova odluka konaèno prevagnuti.

Ako se ipak dogodi da Svilan doista napusti HTV, zanimljivo je podsjetiti i na nedavne prisavske promjene vezane uz njegovo ime. Dakle, nakon što je u prvim danima ove godine unaprijeðen na mjesto HTV-ova urednika Zabavnog programa, na toj je funkciji proveo sedam mjeseci.

Toènije, najnovijim ovoljetnim ustrojavanjem HTV-a ukinuta je prijašnja hijerarhijska programska podjela pa je donedavni urednik radne cjeline Sportsko-zabavnog programa (koja više ne postoji) Božo Sušec odlukom vodstva kuæe postao prvim èovjekom zabave naslijedivši tako Svilana koji se time vratio na prijašnju poziciju samo urednika i voditelja emisije "glamur:kafe".

Odlazi li Vukšiæ?
I eto, sad ispada da èovjeku kojeg se HTV odrekao u urednièko-programskom smislu konkurencija nudi još višu i zahtjevniju funkciju. Prihvati li je, pak, bez nje bi ostao dosadašnji direktor programa Nove TV Branko Vukšiæ. Usto, na odmet nije i pripomenuti kako je u listopadu prošle godine Svilan, zajedno s još nekoliko najboljih i najistaknutijih HTV-ovih autora, postao vlasnikom trogodišnjeg ekskluzivnog ugovora.

Što o svemu tome imaju reæi Branko Èakarmiš, Marija Nemèiæ i Branko Vukšiæ, juèer nismo uspjeli doznati.

Povratak

AKTUALNO