hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Kaznena prijava nije stigla do odvjetništva

31.08.2004.

Smatram da je nepotrebno i dalje isticati moj sluèaj jer u civilnom društvu zakon treba prepustiti tijelima kaznenog progona, kao i pravosudnim organima, da završe svoj posao i da se stvari napokon stave na svoje mjesto rekla nam je Lada Kalmeta, dodavši da nije bilo daljnih prijetnji.

Novinarku Ladu Kalmeta i prije sam pozivao na suradnju, što nije prihvaæala. Ponovno ju pozivam da u Cerje doðe na kavu i da kao ljudi porazgovaramo. Nemam nikakvih zlih namjera, uvijek æe biti dobrodošla, kao i ostali novinari bez obzira na to kako su pisali o meni.

Neka državne institucije rade svoj posao, ako sam kriv odgovarat æu rekao je pak Damir Mašiæ. Nakon prijave protiv Mašiæa, zadarska je PU podnijela kaznenu prijavu odvjetništvu u Zadru.

Opæinski državni odvjetnik Denis Sokol juèer nam je kazao kako prijava još nije stigla do njih, no da je oèekuju za pet-šest dana, te da æe potom donijeti odluku, odnosno hoæe li biti odbaèena, dopunjena ili æe slijediti istražne radnje. Prijetnje novinarki osudio je i Ivica Crniæ, predsjednik Vrhovnog suda. (S. F., D. Mi., M. È.)

Povratak

AKTUALNO