hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Mesiæ: Margetiæa oteli homoseksualci - što su mu radili, ne znam

22.12.2004.

Aktualni šef države i predsjednièki kandidat Stipe Mesiæ izjavio je juèer da je urednika »Novog hrvatskog slova« Domagoja Margetiæa otela grupa homoseksualaca.
- Iz pouzdanih izvora doznao sam da ga je otela grupa homoseksualaca. Što su radili s njim - ja ne znam, rekao je Mesiæ juèer popodne na Radiju 101. Dodao je kako ne vjeruje da je meðu njima bilo osoba zaposlenih u njegovom uredu. Margetiæ je u ponedjeljak izjavio da su ga prošlog petka oteli nepoznati ljudi, za koje pretpostavlja da su zaposlenici Ureda predsjednika Republike, te ga nekoliko dana ispitivali i potom pustili.
Govoreæi o posjetu Jadranke Kosor Mostaru, gdje je obeæala novac za tamošnju bolnicu, Mesiæ je rekao da se »ne može otiæi u inozemstvo i tamo dijeliti šakom i kapom kao da je taj novac iz izbornog fonda jednog kandidata«.
Mesiæ je juèer sudjelovao i na chatu T-portala, gdje je komentirao financiranje kampanje kandidatkinje HDZ-a.
- Odnos dosad utrošenih sredstava izmeðu kandidatkinje HDZ-a i mene otprilike je jedan prema deset. Treba samo proæi cestama, ulicama i gradovima i pogledati spotove. Bilo bi dobro pitati otkud taj novac, rekao je Mesiæ. Dodao je i kako oèekuje da æe ga na predsjednièkim izborima podržati 20 do 30 posto glasaèa HDZ-a.
Istaknuo je i kako nije prihvatljivo da »ministar koji vodi zdravstvo ide u inozemstvo na operaciju, bez obzira tko to plaæa«.
- Gospoða Jadranka Kosor, koja se èesto poziva na vlastitu vjerodostojnost i istinitost svojih rijeèi, govori neistinu kad kaže da HDZ-ova Vlada nikada nije raspravljala o projektu »DružbAdria«, piše u juèerašnjem priopæenju izbornog stožera Stipe Mesiæa, koje je potpisala glasnogovornica Marijana Petir.
Priopæenjem se odgovara na Kosorièinu izjavu da je netoèna Mesiæeva tvrdnja kako je ona na sjednici Vlade glasovala da projekt »DružbAdria« uðe u nacionalnu energetsku strategiju.
- Ova Vlada o tome uopæe nije raspravljala, a ja i dalje tvrdim da je »DružbAdria« štetna i da Hrvatska treba iz nje izaæi, izjavila je Kosor u ponedjeljak u Mostaru.
No, u priopæenju Mesiæevog stožera piše da je Vlada, u kojoj je Kosor potpredsjednica, 21. svibnja ove godine prihvatila »Program provedbe Strategije energetskog razvitka Hrvatske«, u kojem piše da su »razvojne moguænosti JANAF-a vezane uz nove projekte koji æe omoguæiti intenzivnije ukljuèivanje JANAF-a u naftovodnu mrežu Europe i bolju povezanost s izvorima nafte zemalja kaspijske regije i Ruske federacije«, te da »projekt 'DružbAdria' omoguæava bolje iskorištenje kapaciteta, modernizaciju, poveæanje sigurnosti transporta nafte...«
- Gospoða Kosor oèito smatra da se vitalnim nacionalnim interesima treba baviti iskljuèivo u svrhu predizborne kampanje, što nije niti odgovorno, a niti ozbiljno, piše u priopæenju Mesiæeva stožera.

Povratak

AKTUALNO