hrvatsko novinarsko društvo croatian journalists' association
Perkovčeva 2 | 10 000 Zagreb | Tel: 482-8333 | Faks: 482-8332 | E-mail: hnd@hnd.hr

Arhiva "Iz medija"

Primanje za djecu hrvatskih novinara ubijenih u Domovinskom ratu

23.12.2004.

U srijedu su u Staroj gradskoj vijeænici Hrvatsko novinarsko društvo i zamjenik gradonaèelnice Grada Zagreba Milan Bandiæ organizirali tradicionalno božiæno primanje za djecu poginulih novinara u Domovinskom ratu. Zaželjevši im sve najbolje u povodu Božiæa i Nove Godine, djeci je darove uruèio Milan Bandiæ.
»Drago mi je što su djeca mojih poginulih kolega dobri uèenici i što se vidi da iz godine u godinu odrastaju« rekao je Božo Šimleša, novinar i zaèetnik akcije prikupljanja novca, školske opreme i stipendija za školovanje djece poginulih novinara.
Podjeli prigodnih darova nazoèili su i Zdenko Duka, potpredsjednik Hrvatskog novinarskog društva te Zvonimir Šostar, proèelnik Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb.
Poklon pakete sportske opreme, kuna i bon trgovaèkog lanca »Lantea«, dobila su djeca šestorice poginulih novinara. U svoje ime te u ime Petre, Nike, Stjepana i Marka Kaiæa, Tamare Belaviæ, Petre Lederer, Mateja Purgara, Tina Maršiæa na darovima se zahvalio Bojan, sin ubijenog vukovarskog novinara Siniše Glavaševiæa.

Povratak

AKTUALNO